مجله بیمه

تاثیر رنگ شدگی در قیمت خودرو | افت قیمت شاسی، تعویض کاپوت، خوردگی و…

اگر تا به حال خرید و فروش خودرو انجام داده باشید، حتما به افت قیمت آن هم توجه کرده‌اید. تاثیر رنگ شدگی در قیمت خودرو و تعویض قطعات آن، از مهم‌ترین نکاتی هستند که برای افت قیمت موردبررسی قرار می‌گیرند. تعویض کاپوت، شاسی، سقف و کابین و رنگ شدن هر کدام از آن‌ها، چند درصد از ارزش خودرو را کاهش می‌دهند. خبر خوب این است که از دی ماه 1403، خسارت افت قیمت توسط بیمه شخص ثالث پرداخت می‌شود.

نحوه محاسبه افت قیمت خودرو

در حال حاضر هیچ روش دقیقی برای محاسبه این مورد ارائه نشده است. البته با اینکه قانون جدید افت قیمت خودرو و نحوه تعیین خسارت برای آن وجود دارند، ولی همچنان این اعداد تقریبی هستند. اینطور می‌توان گفت که اغلب عرف بازار مد نظر قرار می‌گیرد. با این حال، ارزیابی رسمی ارزش خودرو باید توسط کارشناسان مجرب و براساس قوانین صورت بگیرد. هنگام بررسی ارزش ماشین به‌منظور فروش، سه مورد زیر اهمیت بسیاری دارند:

  • سال ساخت خودرو
  • نوع خودرو (داخلی یا وارداتی)
  • محل آسیب و شدت آن
  • تعویض قطعات و تاثیر رنگ شدگی در قیمت خودرو

    یکی از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت خودرو در بازار دست‌دوم، میزان آسیب‌دیدگی و تعویض قطعات آن است. خریداران همیشه به دنبال خودرویی با کمترین میزان رنگ‌شدگی و تعویض قطعات هستند، چرا که این موارد می‌توانند بر ارزش خودرو تاثیر مستقیم داشته باشند. از کاپوت و کف صندوق گرفته تا شاسی و درب‌ها، هر قطعه‌ای که تعویض یا رنگ شده باشد، درصدی از قیمت خودرو را کاهش می‌دهد. در ادامه، میزان افت قیمت هر یک از این موارد را بررسی کرده‌ایم تا دید بهتری نسبت به ارزش واقعی خودروی آسیب‌دیده داشته باشید.

    1. میزان افت قیمت تعویض کاپوت

    کاپوت جزو قطعاتی است که در اکثر تصادفات به میزان بیشتری آسیب می‌بیند. در صورت نیاز به تعویض کاپوت، افت قیمت تقریبا بین 4 تا 5 درصد تخمین زده می‌شود. اما اگر کاپوت به اندازه‌ای آسیب دیده باشد که بدون رنگ ترمیم شود، برای این خودرو افت قیمت را در نظر نمی‌گیرند.

    2. افت قیمت کف صندوق عقب

    اگر ماشینی از پشت با سرعت بالا به ماشین شما برخورد کند، احتمالا قیمت ماشین شما را کاهش می‌دهد. افت قیمت کف صندوق هم مانند کاپوت، معمولا بین 4 تا 5 درصد تخمین زده می‌شود. این مقدار ممکن است بسته به شدت آسیب، نوع خودرو و شرایط بازار، تغییر کند.

    3. افت قیمت تعویض اتاق خودرو

    هنگام تصادف شدید و وارد شدن ضربه به بدنه ماشین، ممکن است کابین خودرو کامل تعویض شود. زمانی این اتفاق می‌افتد که ترمیم اتاق ماشین امکان‌پذیر نباشد و یا بعد از ترمیم، ایمنی خودرو به حالت استاندارد خود بازنگردد. در این شرایط مقدار افت قیمت خودرو تا 40 درصد هم محاسبه می‌شود.

    4. افت قیمت شاسی ماشین

    تصادفات جدی معمولا به قطعات اصلی مانند شاسی آسیب می‌رساند و باعث کاهش ارزش خودرو می‌شود. تعویض شاسی بین 7 تا 10 درصد از قیمت خودرو را کم می‌کند. البته تنها راه تشخیص دقیق افت قیمت ناشی از ترک خوردگی شاسی، بررسی آن توسط کارشناس مجرب است. این آسیب‌ها نه تنها هزینه بالایی دارند، بلکه تمایل خریداران را برای خرید چنین خودروهایی کاهش می‌دهند.

  • 5. افت قیمت تعویض گلگیر

    تعویض گلگیر باعث کاهش 3 تا 4 درصدی قیمت خودرو می‌شود. البته باید بدانید که گلگیر ماشین جزو رنگ به حساب نمی‌آید. گلگیر جزئی از بدنه خودرو است که از فلز یا پلاستیک تولید می‌شود.

    6. افت قیمت تعویض درب خودرو

    در اکثر مواقع تعویض درب خودرو با استفاده از قطعات مرغوب انجام می‌شود. ولی در این صورت باز هم معمولا باعث افت قیمت می‌شود. این افت قیمت چیزی در حدود 4 تا 5 درصد است. در تصادفاتی که آسیب‌دیدگی درب خودرو شدید نیست، صافکاری انتخاب مناسبی است. اما اگر خرابی قابل تعمیر نباشد، به ناچار باید درب را تعویض کرد.

    7. افت قیمت رنگ شدگی سقف خودرو

    رنگ‌شدگی سقف باعث افت قیمت بین 5 تا 7 درصد می‌شود. شما می‌توانید با خرید بیمه شخص ثالث، خسارت ناشی از تصادف را جبران کنید.

     8. افت قیمت رنگ شدگی سپر

    نکته جالب توجه این است که رنگ شدگی سپر به‌عنوان رنگ خودرو به حساب نمی‌آید؛ بنابراین، رنگ شدگی یا تعویض سپر خودرو هیچ افت قیمتی ندارد.

    سایر عوامل موثر بر افت قیمت خودرو

    تا به اینجای متن، تاثیر رنگ شدگی و تعویض قطعات بر افت قیمت را توضیح دادیم. این موارد در اثر تصادف ایجاد می‌شوند و ارزش خودرو را کاهش می‌دهند. علاوه‌بر این‌ موارد، چندین عامل دیگر نیز باعث افت قیمت خودرو می‌شوند که به شرح زیر هستند.

    1. سن وسیله نقلیه

    قیمت خودرو به ازای هر سال بیشتر کاهش می‌یابد؛ البته در هنگام فروش، مدل و برند خودرو نیز اهمیت دارد. برای خودروهای پرطرفدار خیلی تفاوتی ندارد که ماشین نو یا کارکرده باشد. زیرا در هر صورت، پرطرفدار هستند و در سال‌های اول خیلی دچار افت قیمت نمی‌شوند؛ اما خودروهایی که کمتر طرفدار دارند، زودتر دچار افت قیمت می‌شوند. به این ترتیب که اگر خودرو یک سال تولید را پشت سر بگذارد، قیمت آن در مقایسه با مدل صفر حدود 12 درصد کاهش می‌یابد. ارزش خودرو در سال دوم، سوم و چهارم به ترتیب 18، 21 و 27 درصد افت می‌کند. از سال پنجم به بعد هم افت قیمت وجود دارد، ولی نسبتا چشمگیر نیست.

    2. سلامت فنی وسیله نقلیه

    سلامت فنی تاثیر قابل توجهی بر نحوه محاسبه افت قیمت تاثیر دارد. به عنوان مثال، مواردی مانند سوختن واشر سرسیلندر، روغن سوزی، صدای موتور، خرابی موتور و نقص فنی گیربکس، همگی ارزش خودرو را کاهش می‌دهند.

    3. مسافت پیموده شده

    حتما برای شما هم پیش آمده است که زمان خرید خودرو، به کیلومتر آن دقت کنید. این مورد اهمیت بسیاری دارد؛ زیرا خودرویی که سالانه بیش از 20 هزار کیلومتر را طی کند، یعنی استهلاک بیشتری دارد. البته برخی از افراد کیلومترشمار را تغییر می‌دهند تا ارزش ماشین خودرو را افزایش دهند؛ بنابراین، بهتر است برای بررسی این مورد از یک کارشناس کمک بگیرید.

     4. آپشن‌های هر خودرو

    اینکه یک خودرو چه مقدار آپشن دارد هم بر قیمت آن تاثیرگذار است. یعنی اگر آپشن‌های کارخانه ناقص باشند، قیمت خودرو کاهش می‌یابد. از طرفی، اگر مالک خودرو آپشن‌های جدیدی را به ماشین خود اضافه کرده باشد، این مورد می‌تواند ارزش خودرو را افزایش دهد. البته، آپشن‌های کارخانه‌ای همچنان اهمیت بیشتری در کاهش یا افزایش قیمت خودرو دارند.

    5. شرایط داخلی کابین

    شاید این موضوع به اندازه مواردی مانند سال ساخت و تعویض قطعات اصلی مهم نباشد؛ با این حال باز هم می‌تواند بر افت قیمت تاثیر بگذارد. تمیزی کابین، سلامت اجزای داخلی خودرو، وضعیت کفپوش‌ها و روکش صندلی‌ها، همگی بر قیمت خودرو اثر دارند.

    6. مدل و طراحی خودرو

    با عرضه مدل‌های جدید، مدل‌های قدیمی‌تر جذابیت خود را از دست می‌دهند و مشتریان کمتری به فکر خرید آن می‌افتند. در ضمن، طراحی خودرو نیز در قیمت‌گذاری آن نقش مهمی دارد. حتی گاهی افراد بین طراحی و نکات فنی، به طراحی جذاب‌تر اهمیت بیشتری می‌دهند.

    7. رنگ ماشین

    در بخش قبل به تاثیر رنگ شدگی در قیمت خودرو پرداختیم. لازم به ذکر است که رنگ اصلی ماشین هم می‌تواند بر قیمت آن اثرگذار باشد. رنگ‌هایی مثل مشکی، سفید، خاکستری و نقره‌ای، در لیست رنگ‌های محبوب قرار می‌گیرند. دست دوم این ماشین‌ها افت قیمت کمتری پیدا می‌کنند. در مقابل، معمولا رنگ‌هایی مانند سبز، بنفش و زرد سخت‌تر خرید و فروش می‌شوند؛ در ضمن، احتمالا افت قیمت بیشتری را هم تجربه می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *