مجله بیمه

جدیدترین جدول قیمت بیمه شخص ثالث ۱۴۰۴ اعلام شد

هزینه بیمه شخص ثالث در سال ۱۴۰۴برای خودروهای سواری، در بازه‌ای بین ۵,۶۳۶,۰۰ تا ۸,۷۸۱,۰۰۰ تومان متغیر است. با این حال، مبلغ دقیق بیمه برای هر خودرو بر اساس عواملی مانند تعداد سیلندر، نوع کاربری و سایر ویژگی‌ها مشخص می‌شود. در ادامه این مقاله، قیمت بیمه شخص ثالث ۱۴۰۴ را برای وسایل نقلیه مختلف مورد بررسی قرار می‌دهیم و عوامل موثر بر افزایش نرخ بیمه شخص ثالث ۱۴۰۴ را شرح می‌دهیم

افزایش قیمت بیمه شخص ثالث؛ ۳.۲ درصد بیشتر از نرخ دیه

در سال ۱۴۰۴، نرخ بیمه شخص ثالث با افزایش ۳۶.۵ درصدی همراه شده است. هزینه بیمه خودروهای سواری بین ۵,۶۳۶,۰۰۰ تا ۸,۷۸۱,۰۰۰ تومان، برای موتورسیکلت‌ها از ۱,۳۹۹,۳۰۰ تا ۲,۰۱۹,۷۰۰ تومان و برای خودروهای بارکش از ۶,۹۰۵,۵۰۰ تا ۱۶,۶۲۹,۱۰۰ تومان متغیر است. حداقل تعهد مالی همسو با نرخ دیه، به ۵۳ میلیون و ۳۳۳ هزار تومان افزایش یافته که معادل نیمی از ۲.۵ درصد نرخ دیه در ماه حرام است. حداکثر تعهد مالی نیز برابر نصف دیه ماه حرام یعنی ۱ میلیارد و ۶۶ هزار تومان خواهد بود. برای بهره‌مندی از سقف جدید تعهدات با توجه به قیمت بالای بیمه شخص ثالث، دریافت الحاقیه ضروری است. جرایم دیرکرد بیمه شخص ثالث برای خودروهای سواری نیز از ۱۵ تا ۲۴ هزار تومان در سال ۱۴۰۴ متغیر است.

اگرچه در روزهای اخیر، شایعاتی مبنی بر افزایش قیمت بیمه شخص ثالث، ۵ درصد بیش از نرخ رشد دیه در سال ۱۴۰۴ منتشر شده بود، اما در نهایت، بیمه مرکزی افزایش قیمت بیمه شخص ثالث در سال ۱۴۰۴ را ۳۳.۳% اعلام کرد.

عوامل موثر در تعیین قیمت بیمه شخص ثالث ۱۴۰۴

عوامل متعددی در تعیین حق بیمه سال ۱۴۰۴ تاثیرگذار هستند که مهم‌ترین آن‌ها نرخ دیه اعلام شده توسط قوه قضائیه است. در ادامه به معرفی این عوامل می‌پردازیم.

۱- حق بیمه پایه تعیین شده توسط بیمه مرکزی

حق بیمه سال ۱۴۰۴ شخص ثالث (حق بیمه پایه) با توجه به موارد زیر تعیین می‌شود:

  • نرخ دیه کامل انسان در ماه حرام
  • تعداد سیلندر
  • ظرفیت بار

پوشش مالی و بدنی بیمه شخص ثالث در نهایت با توجه به نرخ دیه در ماه حرام تعیین می‌شود:

  • پوشش مالی: حداقل پوشش مالی بیمه شخص ثالث در سال ۱۴۰۴ برابر ۵۳ میلیون و ۳۳۳ هزار تومان است. حداکثر پوشش مالی بیمه شخص ثالث نیز نیمی از نرخ دیه در ماه حرام یعنی ۱ میلیارد و ۶۶ میلیون است.
  • پوشش بدنی: برابر با نرخ دیه در ماه‌های حرام، ۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان و در ماه‌های غیرحرام، ۲ میلیارد و ۱۳۳ میلیون تومان است. در ادامه ماه‌های حرام را در جدول زیر می‌توانید مشاهده می‌کنید:
  • ذی‌العقده از ۹ اردیبهشت تا ۶ خرداد ماه
    ذی‌الحجه از ۷ خرداد تا ۵ تیر ماه
    محرم از ۶ تیر تا ۳ مرداد ماه
    رجب از ۱ دی تا ۳۰ بهمن ماه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *