براساس قانون، همه خودروها حتی اگر در پارکینگ نیز متوقف شده باشند، باید دارای بیمه شخص ثالث باشند. این قانون برای تمامی وسایل نقلیه اعم از خودروهای سواری و موتور سیکلت نیز پابرجا است. به همین علت اگر به تاریخ شروع بیمهنامه خودروهای صفر نگاهی بیندازید، تاریخ آن با تاریخ خروج خودرو از کارخانه برابری میکند. (البته این موضوع برای خودروهای داخلی صدق میکند.) یکی از موارد اشتباه در خرید بیمه نامه، این است که افراد فکر میکنند، اگر بیمه شخص ثالث نداشته باشند یا آن را با تأخیر خریداری کنند، فقط در صورت تصادف دچار مشکل میشوند؛ اما بهتر است بدانید در صورت تمام شدن بیمه شخص ثالث، به ازای هر یک روز، جریمه خواهید شد.
میزان هزینه جریمه روزانه نداشتن بیمه شخص ثالث
جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث تا مدت یک سال به صورت روزانه حساب میشود. در صورت تأخیر، افراد باید در زمان تمدید بیمهنامه خودرو یا موتور و صدور بیمه جدید، جریمه دیرکرد بیمه را به شرکت بیمهگر پرداخت کند. برای محاسبه جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث به صورت روزانه، باید قیمت حق بیمه پایه اعلامی از سوی بیمه مرکزی را تقسیم بر ۳۶۵ روز سال کرد. به عنوان مثال، با توجه به اینکه حق بیمه پایه خودروهای ۴ سیلندر در سال ۱۴۰۳ برابر با ۵,۷۴۷,۸۰۰ هزار تومان است، جریمه روزانه بیمه شخص ثالث ماشینهایی که در این گروه قرار میگیرند، روزانه ۱۵,۷۴۷ تومان در نظر گرفته میشود.
اگر زمان عدم تمدید بیمهنامه وسیله نقلیه بیشتر از یک سال باشد، جریمه همان یک سال در نظر گرفته میشود. عوامل زیادی در تعیین مقدار جریمه دیرکرد شخص ثالث موثر هستند که شامل موارد زیر میشوند:
- نوع خودرو
- تعداد سیلندر
- ظرفیت بار ماشین
- از همه مهمتر شرکت بیمهگر!