مجله بیمه

نحوه محاسبه افت قیمت خودرو + ابزار محاسبه آنلاین

افت قیمت خودروی من چقدر است؟ این سوال را معمولا دارندگان خودرو در دو موقعیت می‌پرسند؛ اول موقع تصادف برای دریافت افت قیمت از مقصر و دوم موقع فروش خودرو برای تعیین قیمت دقیق. اگرچه دلیل اصلی افت قیمت خودرو به تصادفات و آسیب‌های ناشی از آن برمی‌گردد اما عوامل دیگری مثل کارکرد، سن خودرو و… هم هستند که در تعیین افت قیمت خودرو تاثیرگذار هستند. در این مطلب، نحوه محاسبه افت قیمت خودرو را به طور کامل بررسی می‌کنیم.

فرمول محاسبه افت قیمت خودرو

تعیین قیمت خودرو دست‌دوم یا اصطلاحا محاسبه افت قیمت‌ خودرو در بازار دست‌دوم، به پارامترهای متعددی بستگی دارد که در ادامه مقاله برخی از آن‌ها را برای شما مخاطبین عزیز نام برده‌ایم؛ این پارامترها که فرمول محاسبه افت قیمت خودرو را تشکیل می‌دهند، عبارتند از:

  • مدل خودرو
  • سال و تنوع مدل موجود در بازار
  • رنگ خودرو
  • میزان کیلومتر کارکرد خودرو
  • میزان باقیمانده بیمه و درصد تخفیف بیمه خودرو
  • قسمت‌های رنگ‌شده یا تعویض‌شده خودرو
  • قسمت‌های تصادفی فاقد رنگ
  • عوامل موثر در افت قیمت خودرو

    در ادامه قصد داریم 7 عامل موثر در افت قیمت خودرو را به طور کامل بررسی کنیم.

    1) مدل خودرو در فرمول محاسبه افت قیمت خودرو

    مدل خودرو یک پارامتر بسیار حساس در  فرمول محاسبه افت قیمت خودرو است. در جدول محاسبه افت قیمت خودرو راجع به مدل خودرو معیارهای مختلفی برای ارزش‌گذاری وجود دارد. به‌طورمعمول برای افت قیمت خودرو در سال اول در حدود ١٢ درصد ارزش خودرو در نظر گرفته خواهد شد. در سال دوم این عدد به ۱۸ درصد می‌رسد. در سال سوم نیز عدد افت قیمت خودرو حدود ۲۳ درصد و پس از گذشت چهار سال معادل ۲۷ درصد خواهد بود. همان‌طور که مشخص است میزان افزایش افت قیمت خودرو در سال‌های مختلف متفاوت بوده و این عدد پس از ۶ یا ۷ سال معمولاً رشد چندانی نخواهد داشت.

  • 2) سال تولید خودرو و عمر مفید پارامتری مهم در محاسبه افت قیمت خودرو

    باید بدانید که در برخی از خودروها برای محاسبه افت قیمت خودرو با دقت بالا، سال تولید اتومبیل نیز اهمیت می‌یابد و در بازار خریدوفروش برخی از مدل‌های خودرو دارای جذابیت بیشتری برای خریداران خواهند بود. برای مثال در مورد خودروی تندر ۹۰ تا سال‌های زیادی شایع بود که خودروهای پایین‌تر از مدل سال ۹۰ از کیفیت بالاتری برخوردار هستند و این خودروها افت قیمت کمتری را تجربه می‌کردند.

    میزان طول عمر مفید خودرو نیز یکی از مسائلی است که در قیمت‌گذاری و افت قیمت خودرو بسیار اهمیت دارد. برخی از خودروها عمر مفید محدودی دارند و به‌واسطه کیفیت پایین قطعات یا نبود خدمات، بعد از مدت محدودی کیفیت اولیه خود را از دست داده و دردسرهای فراوانی را به‌همراه می‌آورند؛ چنین خودروهایی تنها در سال‌های اولیه تولید ارزش خرید مناسبی دارند و پس ‌از ‌آن با افت قیمت قابل‌توجهی مواجه خواهند شد.

  • 3) میزان کارکرد خودرو

    در محاسبه افت قیمت خودرو، میزان کارکرد و کیلومتر خودرو از مسائلی است که در تعیین قیمت خودرو بسیار اهمیت دارد. کارکرد استاندارد هر خودرو برای هرسال را می‌توان در حدود 17 تا 20 هزار کیلومتر دانست. درصورتی‌که یک خودرو در یک‌سال کمتر از ۲۰ هزار کیلومتر کارکرد داشته باشد، می‌توان خودرو را کم‌کار یا به اصطلاح خودرو خانگی نامید و درصورتی‌که خودرویی بیش از ۳۰ هزار کیلومتر در سال کارکرده باشد، یک خودروی پرکار محسوب شده و افت قیمت بیشتری خواهد داشت.

    در مورد میزان کارکرد خودرو دقت داشته باشید که تنها به عدد کیلومتر ثبت شده روی صفحه‌نمایش بسنده نکنید. متأسفانه در برخی موارد این عدد با ترفندهای مختلف، برای کم‌کار نشان‌دادن خودرو دست‌کاری می‌شوند. در این مورد میزان کهنگی فرمان، دسته‌دنده و صندلی راننده می‌تواند معیارهای خوبی برای بررسی کارکرد خودرو باشد.

  • 4) میزان اعتبار بیمه و تخفیف آن

    مهلت اعتبار بیمه خودرو یکی از مواردی است که خریداران خودرو کارکرده به آن بسیار توجه می‌کنند. داشتن بیمه‌نامه‌ای با مهلت بیشتر از 9 ماه مزیت یک خودرو محسوب می‌شود. چنانچه خودرو فاقد بیمه‌نامه معتبر باشد، معمولا مبلغ بیمه جدید از قیمت آن کسر خواهد شد؛ همچنین تخفیف‌های بیمه‌ای چندساله برای خودروهای کارکرده می‌تواند روی قیمت نهایی خودرو تاثیر بگذارد و افت قیمت خودرو را کم کند.

     

    5) رنگ‌شدگی قطعات خودرو

    درصورتی‌که قطعات مختلف خودرو دارای رنگ‌شدگی باشند از قیمت خودرو کسر خواهد شد. بعضی از قطعات در خودرو اهمیت بیشتری دارند و رنگ‌شدگی آنان بیشتر از قطعات دیگر موجب افت قیمت خودرو می‌شود. کاپوت، سقف و ستون‌ها، سینی‌های جلو و عقب خودرو و درب صندوق‌عقب جز قسمت‌هایی هستند که در صورت رنگ‌شدگی بیشترین میزان افت قیمت را به‌همراه دارند.

    رنگ‌شدگی برخی از قطعات در خودرو نیز تأثیر چندانی در افت قیمت خودرو نخواهد داشت. برای مثال سپر، دستگیره‌های درب خودرو، آینه‌ها و به‌طورکلی قسمت‌هایی که بر روی خودرو نصب شده و جز قطعات اصلی خودرو محسوب نمی‌شوند، از این قضیه مستثنی هستند.

  • 6) تصادف سنگین

    به‌طورمعمول تصادف سنگین باعث افت شدید قیمت خودرو می‌شود؛ برای مثال اگر در تصادف‌ بخش زیادی از خودرو رنگ‌ شده یا شاسی خودرو دچار ضرب‌دیدگی شود، افت قیمت بسیاری را برای خودرو ایجاد می‌کند. چپ شدن خودرو یا تصادفاتی که باعث تعویض قسمت‌هایی مانند گلگیرها یا سقف و… می‌شوند را می‌توان جزو تصادفات سنگین به‌حساب آورد.

  • 7) شرایط داخلی خودرو

    شرایط داخلی خودرو اعم از تمیزی کابین، سلامت قطعات داخلی ماشین و میزان سروصدایی که داخل کابین شنیده می‌شود، از عواملی هستند که بر افت قیمت خودرو تأثیرگذار هستند.

    وجود ایراد و خرابی در ادوات داخلی خودرو مانند کف‌پوش‌ها، روکش‌های صندلی سیستم مولتی‌مدیا و… می‌تواند بر قیمت نهایی اتومبیل تأثیر بسزایی داشته باشد و از عواملی است که بسیاری از خریداران خودروهای دست‌دوم بر سلامت آن تاکید کرده و به آن توجه می‌کنند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید بوی کابین نیز از عواملی است که می‌تواند برای خریدار خودرو دست‌دوم اهمیت داشته باشد.

     

    8) وضعیت فنی خودرو

    ایرادها و مشکلاتی از قبیل نقص فنی موتور، خروج دود رنگی از اگزوز، سوختن واشر سرسیلندر، مشکلات فنی جعبه‌دنده، خرابی سیستم تعلیق خودرو و سروصداهای اضافی که از آن به گوش می‌رسد از مواردی است که تاثیر بسیاری در افت قیمت خودرو دارند.

    گرچه خریداران خودروهای دست‌دوم می‌دانند که خودروهای کارکرده همانند نمونه صفرکیلومتر بدون ایراد نخواهد بود، اما ترجیح می‌دهند تا حد امکان هزینه کمتری را بابت تعمیر و نگهداری خودرو دست‌دومی که قصد خرید آن را دارند پرداخت کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *